Gară CFR – Str. Szék – Casa de Cultură Cioboteni – Câmpul Mare – Gară CFR Linia verde click pentru detalii.
Gară CFR – Csíki Játékszín – Str. Bradului –Băile Jigodin – Str. Bradului – Primăria – Liceul Márton Áron – Kaufland – Gară CFR Linia galbenă click pentru detalii
Gară CFR – Csíki Játékszín – Str. Bradului – Spitalul Judeţean – Biserica Jigodin – Str. Culmei – Liceul Márton Áron – Gară CFR Linia roşie click pentru detalii.
Gară CFR – Liceul Márton Áron – Biserica Topliţa Ciuc – Str. Câmpul Mare – Cioboteni – Str. Szék – Liceul Márton Áron – Gară CFR Linia mov click pentru detalii.
Gară CFR – Fitod – Gară CFR Linia albastră click pentru detalii.
Gară CFR – Subpădure – Gară CFR Linia maro click pentru detalii.
Gară CFR – Ciba – Băile Harghita – Ciba – Gară CFR Linia neagră click pentru detalii.
Circulă şi în zilele de sâmbătă. Nu circulă în zilele de duminică. Linia nocturnă click pentru detalii.

A csíkszeredai önkormányzat pénteki ülésén kell dönteni arról, hogy a városi tulajdonú, a helyi tömegközlekedést is üzemeltető Csíki Trans Kft. ügykezelésébe kerüljön át a távolsági autóbusz-állomás. Felújításokra is készülnek, júliustól pedig várhatóan működni fog a létesítmény.

 

videkibuszmegallo_kr_04_b

Júliustól ismét az állomásról indulhatnak a buszok

A távolsági autóbusz-állomás idén februárban került a csíkszeredai önkormányzat tulajdonába, miután megállapodás született a tulajdonossal. A város egy városközponti telket, illetve 777.500 euró értékkülönbözetet adott a tulajdonosnak a létesítményért cserébe, az összeg egy részét a megyei önkormányzat állja. Az első részletet, 500.000 eurót kifizettek, a másodikat, 277.500 eurót a jövő év végéig kell törleszteni. Korábban Ráduly Róbert Kálmán polgármester azt mondta, idén a város 500.000 lejt tud a létesítmény felújítására fordítani.

Kezdődnek a javítások

Szőke Domokos alpolgármestertől megtudtuk, az autóbusz-állomáson elkezdődnek a kisebb javítások, a közlekedést nehezítő nagyobb gödröket igyekeznek eltüntetni. Ugyanakkor az épületben meszelés is lesz, illetve a villanyhálózat javítása történik meg, hogy üzemeltetni tudják. „Miután a Csíki Trans átveszi az üzemeltetést, elindítja az eljárást a működtetéshez szükséges engedélyek beszerzésére, ugyanakkor elkészül egy működési szabályzat is. Ezzel párhuzamosan készül a felújítás megvalósíthatósági tanulmánya, amelyet a májusi önkormányzati ülésen fogadhat el a testület” – közölte az alpolgármester.

A felújítás a buszállomás felületére vonatkozik, elsősorban az út és peronok burkolatát, közvilágítást, esővízelvezető rendszer elkészítését jelenti. Az épület teljes felújítására külön tanulmány készül, de mostani javítások után ez is üzemelni fog, akárcsak a pályaudvar. Szőke úgy véli, a külső munkálatok a létesítmény felének lezárásával haladhatnak előre, így nem befolyásolják a működtetést. ,,Ha elfogadja a testület a működési szabályzatot, és meglesznek az engedélyek, a buszállomás júliustól üzemelhet'' – erősítette meg az alpolgármester.

Az autóbuszok bent lesznek

A város fel akarja számolni a mostani gyakorlatot, hogy a busztársaságok egy része a Brassói útról, illetve a Villanytelep utcából veszi fel az utasokat. Szőke elmondta, tárgyalások, egyeztetések vannak folyamatban a busztársaságokkal, és ha lesz is egy átmeneti állapot, el akarják érni, hogy a buszok bentről induljanak. „Egyeztettünk a Román Közúti Hatósággal (ARR) és a közlekedésrendészettel, és érvényt szerzünk a törvénynek. A szállítók részéről az az igény, hogy minél olcsóbb legyen az állomás használata, a város számára pedig szempont, hogy a tulajdonvásárlásra és a felújításra fordított költségek egy bizonyos időn belül megtérüljenek” – nyilatkozta az alpolgármester, aki úgy látja, meg tudnak egyezni a szállítókkal.

Are you looking for "Blockchain technology"? Check out docurex The passionate experts in this field are ready to answer all of your requests.
Adresa str.Braşovului nr.3 Telefon 0366 100 046
Miercurea-Ciuc 0266 311 322
jud.Harghita 0736 004 343
Cod Poştal 530141 Email office@csiki-trans.ro
CUI RO26416163 Nr. înregistrare la Camera de Comerţ J19/21/2010

 

Conturi bancare
BANCA COMERCIALA ROMÂNA Suc. Harghita RO70RNCB0152114468630001 TREZORERIA Miercurea-Ciuc RO47TREZ3515069XXX003885

Friss hírek

Különjáratok a csibai és erdőaljai lakosoknak

A parlamenti választásokra való tekintettel a Csíki Trans Kft. vezetősége autóbuszjáratokat indít, vasárnap, december 9-én a CSIBA – KÖZÜZEMEK...
05 December 2012

A Csíki Trans üzemeltetheti az autóbusz-állomást

A csíkszeredai önkormányzat pénteki ülésén kell dönteni arról, hogy a városi tulajdonú, a helyi tömegközlekedést is üzemeltető Csíki Trans...
28 April 2011

Who's Online

We have 15 guests and no members online