Vasútállomás– Szék útja – Csobotfalvi Kultúrház – Nagymező utca –;Vasútállomás Zöld vonal kattints ide a részletekért.
Vasútállomás – Csíki Játékszín – Fenyő utca – Zsögödfürdő – Fenyő utca – Városháza – Márton Áron Főgimnázium – Kaufland – Vasútállomás Sárga vonal kattints ide a részletekért
Vasútállomás – Csíki Játékszín – Fenyő utca – Megyei kórház – Zsögödi templom – Tető utca – Márton Áron Főgimnázium – Vasútállomás Piros vonal kattints ide a részletekért.
Vasútállomás – Márton Áron Főgimnázium – Taplocai templom – Nagymező utca – Csobotfalva – Szék útja – Márton Áron Főgimnázium – Vasútállomás Lila vonal kattints ide a részletekért.
Vasútállomás – Fitód – Vasútállomás Kék vonal kattints ide a részletekért.
Vasútállomás – Erdőalja – Vasútállomás Barna vonal kattints ide a részletekért.
Vasútállomás – Csiba – Hargitafürdő – Csiba – Vasútállomás Fekete vonal kattints ide a részletekért.
Szombatonként is közlekedik. Vasárnap nem közlekedik. Éjszakai járat kattints ide a részletekért.

A csíkszeredai önkormányzat pénteki ülésén kell dönteni arról, hogy a városi tulajdonú, a helyi tömegközlekedést is üzemeltető Csíki Trans Kft. ügykezelésébe kerüljön át a távolsági autóbusz-állomás. Felújításokra is készülnek, júliustól pedig várhatóan működni fog a létesítmény.

 

videkibuszmegallo_kr_04_b

Júliustól ismét az állomásról indulhatnak a buszok

A távolsági autóbusz-állomás idén februárban került a csíkszeredai önkormányzat tulajdonába, miután megállapodás született a tulajdonossal. A város egy városközponti telket, illetve 777.500 euró értékkülönbözetet adott a tulajdonosnak a létesítményért cserébe, az összeg egy részét a megyei önkormányzat állja. Az első részletet, 500.000 eurót kifizettek, a másodikat, 277.500 eurót a jövő év végéig kell törleszteni. Korábban Ráduly Róbert Kálmán polgármester azt mondta, idén a város 500.000 lejt tud a létesítmény felújítására fordítani.

Kezdődnek a javítások

Szőke Domokos alpolgármestertől megtudtuk, az autóbusz-állomáson elkezdődnek a kisebb javítások, a közlekedést nehezítő nagyobb gödröket igyekeznek eltüntetni. Ugyanakkor az épületben meszelés is lesz, illetve a villanyhálózat javítása történik meg, hogy üzemeltetni tudják. „Miután a Csíki Trans átveszi az üzemeltetést, elindítja az eljárást a működtetéshez szükséges engedélyek beszerzésére, ugyanakkor elkészül egy működési szabályzat is. Ezzel párhuzamosan készül a felújítás megvalósíthatósági tanulmánya, amelyet a májusi önkormányzati ülésen fogadhat el a testület” – közölte az alpolgármester.

A felújítás a buszállomás felületére vonatkozik, elsősorban az út és peronok burkolatát, közvilágítást, esővízelvezető rendszer elkészítését jelenti. Az épület teljes felújítására külön tanulmány készül, de mostani javítások után ez is üzemelni fog, akárcsak a pályaudvar. Szőke úgy véli, a külső munkálatok a létesítmény felének lezárásával haladhatnak előre, így nem befolyásolják a működtetést. ,,Ha elfogadja a testület a működési szabályzatot, és meglesznek az engedélyek, a buszállomás júliustól üzemelhet'' – erősítette meg az alpolgármester.

Az autóbuszok bent lesznek

A város fel akarja számolni a mostani gyakorlatot, hogy a busztársaságok egy része a Brassói útról, illetve a Villanytelep utcából veszi fel az utasokat. Szőke elmondta, tárgyalások, egyeztetések vannak folyamatban a busztársaságokkal, és ha lesz is egy átmeneti állapot, el akarják érni, hogy a buszok bentről induljanak. „Egyeztettünk a Román Közúti Hatósággal (ARR) és a közlekedésrendészettel, és érvényt szerzünk a törvénynek. A szállítók részéről az az igény, hogy minél olcsóbb legyen az állomás használata, a város számára pedig szempont, hogy a tulajdonvásárlásra és a felújításra fordított költségek egy bizonyos időn belül megtérüljenek” – nyilatkozta az alpolgármester, aki úgy látja, meg tudnak egyezni a szállítókkal.

Are you looking for "Blockchain technology"? Check out docurex The passionate experts in this field are ready to answer all of your requests.
Cím Brassói út 3. Telefon 0366 100 046
Csíkszereda 0266 311 322
Hargita megye 0736 004 343
Postai irányítószám 530141 Email office@csiki-trans.ro
Adószám RO26416163 Kereskedelmi kamarai regisztráció J19/21/2010

 

Bankszámla számok
BANCA COMERCIALA ROMÂNA Suc. Harghita RO70RNCB0152114468630001 TREZORERIA Miercurea-Ciuc RO47TREZ3515069XXX003885

 

Friss hírek

Különjáratok a csibai és erdőaljai lakosoknak

A parlamenti választásokra való tekintettel a Csíki Trans Kft. vezetősége autóbuszjáratokat indít, vasárnap, december 9-én a CSIBA – KÖZÜZEMEK...
2012. december 05

A Csíki Trans üzemeltetheti az autóbusz-állomást

A csíkszeredai önkormányzat pénteki ülésén kell dönteni arról, hogy a városi tulajdonú, a helyi tömegközlekedést is üzemeltető Csíki Trans...
2011. április 28

Who's Online

Oldalainkat 76 vendég és 0 tag böngészi