Vasútállomás– Szék útja – Csobotfalvi Kultúrház – Nagymező utca –;Vasútállomás Zöld vonal kattints ide a részletekért.
Vasútállomás – Csíki Játékszín – Fenyő utca – Zsögödfürdő – Fenyő utca – Városháza – Márton Áron Főgimnázium – Kaufland – Vasútállomás Sárga vonal kattints ide a részletekért
Vasútállomás – Csíki Játékszín – Fenyő utca – Megyei kórház – Zsögödi templom – Tető utca – Márton Áron Főgimnázium – Vasútállomás Piros vonal kattints ide a részletekért.
Vasútállomás – Márton Áron Főgimnázium – Taplocai templom – Nagymező utca – Csobotfalva – Szék útja – Márton Áron Főgimnázium – Vasútállomás Lila vonal kattints ide a részletekért.
Vasútállomás – Fitód – Vasútállomás Kék vonal kattints ide a részletekért.
Vasútállomás – Erdőalja – Vasútállomás Barna vonal kattints ide a részletekért.
Vasútállomás – Csiba – Hargitafürdő – Csiba – Vasútállomás Fekete vonal kattints ide a részletekért.
Szombatonként is közlekedik. Vasárnap nem közlekedik. Éjszakai járat kattints ide a részletekért.

A csíkszeredai önkormányzat pénteki ülésén kell dönteni arról, hogy a városi tulajdonú, a helyi tömegközlekedést is üzemeltető Csíki Trans Kft. ügykezelésébe kerüljön át a távolsági autóbusz-állomás. Felújításokra is készülnek, júliustól pedig várhatóan működni fog a létesítmény.

 

videkibuszmegallo_kr_04_b

Júliustól ismét az állomásról indulhatnak a buszok

A távolsági autóbusz-állomás idén februárban került a csíkszeredai önkormányzat tulajdonába, miután megállapodás született a tulajdonossal. A város egy városközponti telket, illetve 777.500 euró értékkülönbözetet adott a tulajdonosnak a létesítményért cserébe, az összeg egy részét a megyei önkormányzat állja. Az első részletet, 500.000 eurót kifizettek, a másodikat, 277.500 eurót a jövő év végéig kell törleszteni. Korábban Ráduly Róbert Kálmán polgármester azt mondta, idén a város 500.000 lejt tud a létesítmény felújítására fordítani.

Kezdődnek a javítások

Szőke Domokos alpolgármestertől megtudtuk, az autóbusz-állomáson elkezdődnek a kisebb javítások, a közlekedést nehezítő nagyobb gödröket igyekeznek eltüntetni. Ugyanakkor az épületben meszelés is lesz, illetve a villanyhálózat javítása történik meg, hogy üzemeltetni tudják. „Miután a Csíki Trans átveszi az üzemeltetést, elindítja az eljárást a működtetéshez szükséges engedélyek beszerzésére, ugyanakkor elkészül egy működési szabályzat is. Ezzel párhuzamosan készül a felújítás megvalósíthatósági tanulmánya, amelyet a májusi önkormányzati ülésen fogadhat el a testület” – közölte az alpolgármester.

A felújítás a buszállomás felületére vonatkozik, elsősorban az út és peronok burkolatát, közvilágítást, esővízelvezető rendszer elkészítését jelenti. Az épület teljes felújítására külön tanulmány készül, de mostani javítások után ez is üzemelni fog, akárcsak a pályaudvar. Szőke úgy véli, a külső munkálatok a létesítmény felének lezárásával haladhatnak előre, így nem befolyásolják a működtetést. ,,Ha elfogadja a testület a működési szabályzatot, és meglesznek az engedélyek, a buszállomás júliustól üzemelhet'' – erősítette meg az alpolgármester.

Az autóbuszok bent lesznek

A város fel akarja számolni a mostani gyakorlatot, hogy a busztársaságok egy része a Brassói útról, illetve a Villanytelep utcából veszi fel az utasokat. Szőke elmondta, tárgyalások, egyeztetések vannak folyamatban a busztársaságokkal, és ha lesz is egy átmeneti állapot, el akarják érni, hogy a buszok bentről induljanak. „Egyeztettünk a Román Közúti Hatósággal (ARR) és a közlekedésrendészettel, és érvényt szerzünk a törvénynek. A szállítók részéről az az igény, hogy minél olcsóbb legyen az állomás használata, a város számára pedig szempont, hogy a tulajdonvásárlásra és a felújításra fordított költségek egy bizonyos időn belül megtérüljenek” – nyilatkozta az alpolgármester, aki úgy látja, meg tudnak egyezni a szállítókkal.

Cím Brassói út 3. Telefon 0366 100 046
Csíkszereda 0266 311 322
Hargita megye 0736 004 343
Postai irányítószám 530141 Email office@csiki-trans.ro
Adószám RO26416163 Kereskedelmi kamarai regisztráció J19/21/2010

 

Bankszámla számok
BANCA COMERCIALA ROMÂNA Suc. Harghita RO70RNCB0152114468630001 TREZORERIA Miercurea-Ciuc RO47TREZ3515069XXX003885

 

Friss hírek

Különjáratok a csibai és erdőaljai lakosoknak

A parlamenti választásokra való tekintettel a Csíki Trans Kft. vezetősége autóbuszjáratokat indít, vasárnap, december 9-én a CSIBA – KÖZÜZEMEK...
2012. december 05

A Csíki Trans üzemeltetheti az autóbusz-állomást

A csíkszeredai önkormányzat pénteki ülésén kell dönteni arról, hogy a városi tulajdonú, a helyi tömegközlekedést is üzemeltető Csíki Trans...
2011. április 28

Who's Online

Oldalainkat 10 vendég és 0 tag böngészi